Εκπαιδευτικοί ζητούν άμεση προστασία από βία και επιθέσεις στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για να μπορέσουν να εκτελούν το διδακτικό τους έργο χωρίς εμπόδια, λόγω της αυξανόμενης βίας στη μέση εκπαίδευση. Σε ανακοίνωση της διοίκησης Α΄ ΕΛΜΕ Αχαϊάς, σημειώνεται ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην περιοχή, όπως η χειροδικία κατά διευθυντή και η δημοσιότητα γύρω από την αποβολή μαθητή λόγω κατοχής κινητού, έχουν προκαλέσει δικαιολογημένο θυμό και ανησυχία στους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν αυτές τις ανοίκειες και άδικες ενέργειες, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για τυχαία ή μεμονωμένα περιστατικά.

Η Σωτηρία, φιλόλογος σε Γυμνάσιο, περιγράφει με τρόμο την καθημερινότητά της στο σχολείο: «Δε σας κρύβω ότι περνάω με τρόμο την πόρτα του σχολείου καθημερινά, καθώς δε γνωρίζω τι θα μου επιφυλάσσει η μέρα. Αισθανόμαστε πλήρως εκτεθειμένοι, με μαθητές και γονείς να μας παρακολουθούν, περιμένοντας την παραμικρή αφορμή για να μας καταγγείλουν». Επίσης, επισημαίνει την πίεση που δέχονται να απολογηθούν στους γονείς για την εκπαιδευτική τους πρακτική.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, αναφέρεται ότι σε Γυμνάσιο στον Άλιμο, προκλήθηκε επεισόδιο όπου αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε πατέρα και γιο, μετά από παρατήρηση της καθηγήτριας για τη χρήση του κινητού από τον μαθητή. Ο 14χρονος μαθητής αντέτεινε απειλές και προχώρησε σε βανδαλισμούς, γεγονός που ανέδειξε την απαιτητική κατάσταση στην εκπαίδευση.

Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, επισημαίνεται η ανάγκη από το υπουργείο και τα στελέχη της Διοίκησης να παρέχουν προστασία στο δημόσιο σχολείο και στους εκπαιδευτικούς του από τέτοιες επιθέσεις. Οι εκπαιδευτικοί τηρούν μια αντιπαθητική στάση και η Σωτηρία επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «κάνω τον σταυρό μου μην εντοπίσω μαθητή με κινητό και χρειαστεί βάσει των κανονισμών να του το αφαιρέσω».

Πηγή: newsbomb.gr