Δυνατότητα Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας Μέσω του Gov.gr Wallet
Διατίθεται μέσω του Gov.gr Wallet η δυνατότητα μεταβίβασης των εισιτηρίων διαρκείας για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι φίλαθλοι που έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά και έχουν προσθέσει το εισιτήριο διαρκείας τους στο ψηφιακό πορτοφόλι, μπορούν εύκολα να το μεταβιβάσουν σε κάποιον άλλο.

Προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη μεταβίβαση, οι φίλαθλοι ακολουθούν τα εξής βήματα: Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγουν την καρτέλα εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας τους. Στη συνέχεια, επιλέγουν επάνω δεξιά την επιλογή «Μεταβίβαση». Στο πλαίσιο που εμφανίζεται, συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του ατόμου στο οποίο θέλουν να μεταβιβάσουν το εισιτήριο. Ο αποδέκτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, ανοίγει την εφαρμογή Gov.gr Wallet και αποδέχεται την εισαγωγή του εισιτηρίου στο δικό του ψηφιακό πορτοφόλι.

Η ανάκληση του εισιτηρίου μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον αρχικό κάτοχο με αντίστοιχο τρόπο. Ειδικότερα, για την ανάκληση, οι κάτοχοι εισιτηρίων πρώτα ανοίγουν το Gov.gr Wallet και επιλέγουν την καρτέλα εισιτηρίων. Το εισιτήριο που έχει μεταβιβαστεί θα εμφανίζεται ως «ανενεργό». Στη συνέχεια επιλέγουν την «Ανάκληση» και ανακτούν τη δυνατότητα χρήσης του.

Επιπλέον, από τώρα είναι διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet και η δυνατότητα αλλαγής συνοδείας ανηλίκου με εισιτήριο διαρκείας. Οι κηδεμόνες των ανηλίκων μπορούν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία ακολουθώντας τα εξής βήματα: Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων και το εισιτήριο διαρκείας του ανηλίκου. Κατόπιν, επιλέγουν την «Αλλαγή Συνοδείας», συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του πολίτη που θα συνοδέψει τον ανήλικο και ο εν λόγω πολίτης θα λάβει ειδοποίηση για την αποδοχή της αλλαγής. Η διαδικασία της συνοδείας μπορεί επίσης να γίνει μέσω του tickets.gov.gr.

Υπογραμμίζεται ότι η υπηρεσία αυτή έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του νόμου για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων των φιλάθλων μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού (ΦΕΚ Β’ 1120/15.02.2024) και παρέχεται σε συνέχεια σχετικού αιτήματος από ΠΑΕ και ΚΑΕ. Η επιλογή του τρόπου μεταβίβασης των εισιτηρίων διαρκείας εξαρτάται από τις αποφάσεις των ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Πηγή: newsbomb.gr