Δραστηριότητες ενός ιερομόναχου στην πόλη του Βόλου προκαλούν σάλο και ανησυχία
Η δράση του ιερομόναχου στην πόλη του Βόλου αποκαλύπτει μια σειρά από σκανδαλώδεις και αμφιλεγόμενες πρακτικές, όπως αναφέρει το taxydromos.gr. Ο Ποιμένας, όπως είναι γνωστός, έχει αποκτήσει φήμη για το ότι χρεώνει από 500 έως 800 ευρώ για «ευχές» και «ξεματιάσματα», επηρεάζοντας ανυποψίαστους πιστούς. Είχε χαρακτηριστεί στο παρελθόν από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ως «μη κανονικός ιερέας», με την παλαιότερη Μητρόπολη Λαυρεωτικής να τον περιγράφει ως «λύκο με ένδυμα προβάτου».

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο ιερομόναχος έχει κατασκευάσει ένα παράνομο ναΐδριο και σχεδιάζει την ανέγερση οικοδομής για Airbnb, αξιοποιώντας τα τάματα των πιστών. Οι εργασίες έχουν αρχίσει, με εργάτες να δουλεύουν κυρίως τις νυχτερινές ώρες για να αποφύγουν την προσοχή των αρχών. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για «λειτουργίες»-βεγγέρες, κατά τις οποίες ο Ποιμένας εξομολογεί και εκθέτει γυναίκες σε κοινή θέα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδος έχει δεχθεί χιλιάδες κλήσεις από πιστούς που επιθυμούν να του ζητήσουν ευχές, ενώ ταυτόχρονα έχει προσπαθήσει να πείσει ηλικιωμένους να δωρίσουν ακίνητα στη μνήμη του Αγίου Κυπριανού. Οι εκδηλώσεις του περιλαμβάνουν και πανηγύρια γύρω από θαυματουργά λείψανα που υποστηρίζει ότι έχει φέρει στον Βόλο.

Παλαιότερα, ο Ποιμένας είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με την εκπομπή του στον Alpha, όπου μαγείρευε χρησιμοποιώντας χριστιανικά ρητά με συνδυαστικό και αστείο τρόπο. Η παρέμβαση Μητροπολιτών και η γενικότερη ανησυχία για την ψυχική του υγεία υποδεικνύουν το σοβαρότερο πλαίσιο της κατάστασης. Οι φήμες γύρω από τη σκοτεινή του δράση συνεχίζουν να περιβάλλουν τον ιερομόναχο στον Βόλο.

Πηγή: newsbomb.gr