Δεκατοστή επέτειος του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με διεθνές συνέδριο στο Μάτι
Από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, το Μάτι Αττικής φιλοξένησε το 20ο Μεσογειακό Συνέδριο Νεότητας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου «Ατλάντις». Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, και επιδίωξε να προωθήσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μία υγιή νεολαία.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης, η οποία είχε επετειακό χαρακτήρα λόγω της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του Τομέα Νεότητας, έγιναν εορταστικά χορευτικά δρώμενα από εθελοντές του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ν. Σμύρνης. Ο Dr. Αυγερινός, στην ομιλία του, υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών προκλήσεων. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Τομέα Νεότητας και στην αναγεννητική πορεία του Ε.Ε.Σ.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε νέους εθελοντές και μελλοντικούς ηγήτορες από 17 Εθνικούς Συλλόγους, συμπεριλαμβανομένων των Ερυθρών Σταυρών Λιβάνου και Παλαιστίνης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με το έργο του Ερυθροσταυρικού Κινήματος, καθώς και να εκπαιδευτούν σε κρίσιμα θέματα που αφορούν τη νεολαία, όπως η κλιματική αλλαγή, η ψυχική υγεία και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα καινοτόμα προγράμματα του Ε.Ε.Σ., όπως «Α’ Βοήθειες για Σκύλους» και «Αθλητική Ναυαγοσωστική».

Πηγή: newsbomb.gr