Αστείο ή Επικίνδυνο Παιχνίδι Ένας Δικηγόρος Υπερασπίζεται τον Πελάτη του για το Γεγονός στον Σχολείο
Ο δικηγόρος του 17χρονου μαθητή που ξύρισε τον 12χρονο σε σχολείο, αναφερόμενος στο περιστατικό, δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα αστείο στα πλαίσια ενός “παιχνιδιού του κουρείου”. «Ο πελάτης μου τόνισε ότι όλα όσα συνέβησαν προήλθαν από μια διάθεση αστεϊσμού, η οποία ενδεχομένως ξεπέρασε τα όρια. Έχουν καταγραφεί ανάλογες συμπεριφορές σε παιδιά αυτής της ηλικίας λόγω ανωριμότητας. Δεν είχε καμία πρόθεση να τρομάξει κανέναν και η φαλτσέτα βρέθηκε τυχαία στα πράγματά του. Με την παρότρυνση ενός άλλου συμμαθητή, αποφάσισαν να παίξουν το παιχνίδι», είπε ο κ. Δελής στο MEGA.

Αναφορικά με το πώς ο 17χρονος είχε στην κατοχή του τη φαλτσέτα, ο δικηγόρος επισήμανε: «Ο εντολέας μου έχει ενδιαφέρον για την κομμωτική και σχεδιάζει να ακολουθήσει αυτόν τον τομέα. Είχε χρησιμοποιήσει τη φαλτσέτα σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα και την είχε αφήσει στην τσάντα του».

Σε ερώτηση για το γιατί οι 17χρονοι πήραν 2 ευρώ από τον 12χρονο, ο δικηγόρος εξήγησε: «Αυτή η ενέργεια έγινε ως μέρος του αστείου. Ο 12χρονος βρέθηκε τυχαία εκεί, χωρίς τη χρήση βίας και με τη δική του απόλυτη συναίνεση. Εξάλλου, δεν είχε καν μουστάκι για να ξυριστεί, οπότε μόνο παιχνιδιάρικα θα μπορούσε να ερμηνευθεί αυτό». Μετά την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας, διατάχθηκε ο περιορισμός του 17χρονου σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.

Πηγή: newsbomb.gr