Αποκαλυπτικά Στοιχεία για την Αυτοκτονική Ιδέα και τη Σημαντικότητα της Άμεσης Παρέμβασης
Με το αυξανόμενο αριθμό περιστατικών αυτοκτονικού ιδεασμού, οι γραμμές βοήθειας του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανειλημμένα επιβεβαίωσαν ότι η άμεση παρέμβαση μπορεί να είναι σωτήρια. Το 2023 και το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 διαχειρίστηκε 699 περιπτώσεις αυτοκτονικού ιδεασμού, που περιλάμβαναν τόσο αποπειρές αυτοκτονίας όσο και αυτοτραυματισμούς, αφορώντας άτομα και ανηλίκους.

Η συνεργασία του οργανισμού με την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποδείχθηκε καθοριστική. Από τις καταγεγραμμένες υποθέσεις, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρενέβη σε 174 περιστατικά, ενώ 48 περιπτώσεις χρειάστηκαν την βοήθεια άλλων αστυνομικών διευθύνσεων. Αυτές οι αριθμητικές και ποσοτικές ενδείξεις αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για την προστασία των ευάλωτων ατόμων.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα κάθε ανθρώπου, ενημερώθηκαν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα και Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτή η επιστολή παρέχει ακόμα περισσότερες βάσεις για τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τα 10 Κέντρα Δράσης του είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, στηρίζοντας κάθε άτομο που χρειάζεται βοήθεια. Κάθε αριθμός μεταφράζεται σε μια ανθρώπινη ζωή, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της κοινής προσπάθειας για την προστασία της κοινωνίας.

Πηγή: newsbomb.gr