Αποχαιρετισμός στην Αλέκα Τουμαζάτου: Μια καλλιτεχνική πορεία γεμάτη επιτυχίες
Η Αλέκα Τουμαζάτου, καταξιωμένη ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, έφυγε από τη ζωή, θλίβοντας τους φίλους και τους συνεργάτες της. Με σπουδές στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη, υπηρέτησε την τέχνη του θεάτρου με απαράμιλλη αφοσίωση, συμμετέχοντας σε πολλές γνωστές παραστάσεις και ταινίες.

Η είδηση του θανάτου της ανακοινώθηκε από τον Σπύρο Μπιμπίλα μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στην καριέρα της, η Αλέκα συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες και συμμετείχε σε παραγωγές που άφησαν εποχή. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται έργα όπως οι “Τρωάδες” του Ευριπίδη, οι “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, η “Γέρμα” του Λόρκα και η “Ηλέκτρα” του Ευριπίδη.

Η διαδρομή της στην Ελλάδα περιλάμβανε συνεργασίες με σπουδαίους θεατρικούς οργανισμούς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, καθώς και συμμετοχές σε θιάσους του ελεύθερου θεάτρου. Στο Παρίσι, εργάστηκε σε θέατρα όπως το Theatre International και το Theatre de l’ Epee de Bois.

Ακολουθώντας μια πλούσια πορεία, η Αλέκα απέκτησε αναγνωρίσιμους ρόλους και στο σινεμά, συμμετέχοντας σε ταινίες όπως οι “Κερύθρες”, “Προστάτες” και “Η ζωή του Γ. Ρίτσου”. Η συνεισφορά της στην ελληνική τέχνη και κουλτούρα θα μείνει αξέχαστη.

Πηγή: newsbomb.gr