Ανώμαλη κατάσταση στο νηπιαγωγείο Γραμματικού και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών
Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, όπου τα παιδιά γλίτωσαν από καθαρή τύχη καθώς είχαν αποχωρήσει πριν συμβεί το γεγονός. Τα νέα για το συμβάν μεταδόθηκαν από τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη του και την ανησυχία του, σημειώνοντας τη σημαντικότητα της ψυχραιμίας και της συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εμείς-Μαραθώνας» έχουν αποστείλει αίτημα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, ζητώντας τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του σχολικού χώρου και τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των προδιαγραφών. Αναφέρουν ότι το Νηπιαγωγείο λειτουργεί κάτω από κερκίδες γηπέδου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση.

Ο Αριστείδης Παπουτσής, επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, επισκέφτηκε το Νηπιαγωγείο και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του κτιρίου, χαρακτηρίζοντάς το ακατάλληλο για τα παιδιά. Σημείωσε ότι είναι έτοιμοι να καταρρεύσουν οι εξωτερικοί σοβάδες και παρατήρησε τη σκουριασμένη κατάσταση του σκέπαστρου της εξέδρας. Το αίτημα για διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών είναι επιτακτικό, καθώς οι μνήμες του ατυχήματος της πτώσης οροφής σε σχολείο της περιοχής Βαρνάβα είναι ακόμα νωπές.

Η ανησυχία των δημοτικών συμβούλων εκφράζεται και από την έλλειψη νομιμότητας και ασφαλείας στην περιοχή, καθώς η μέση διανυόμενη απόσταση των μαθητών από το κέντρο του Γραμματικού έως το Νηπιαγωγείο ξεπερνά τα 1500 μέτρα, ενώ η νομοθεσία απαιτεί μόλις 400 έως 500 μέτρα. Αυτό καθιστά την ανάγκη για σαφείς απαντήσεις και λύσεις επιτακτική, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευημερία και η ασφάλεια των παιδιών.

Πηγή: newsbomb.gr