Αναβάθμιση Υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους για Βελτίωση Υπηρεσιών Δημόσιας Διοίκησης
Με απώτερο σκοπό τη συνεχή βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της απόδοσης και ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) προγραμματίζει αναβάθμιση των υποδομών του Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων.

Η αναβάθμιση θα εκτελεστεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις εξής ημερομηνίες και ώρες:

– Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, από 22:00 έως 03:00.
– Η δεύτερη φάση θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024, από 05:00 έως 15:00.
– Η τρίτη φάση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024, επίσης από 05:00 έως 15:00.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρονικών περιόδων, δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που αφορούν:

– Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TaxisNet (συμπεριλαμβανομένων των gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.ά.)
– Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ προς φορείς της Δημόσιας Διοίκησης
– Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.ά.

Όπως συνέβη και κατά προηγούμενες αναβαθμίσεις υποδομών, η διαδικασία θα προσπαθήσει να ολοκληρωθεί νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, με στόχο να περιοριστεί η ταλαιπωρία από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.

Πηγή: newsbomb.gr