Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στα Καλάβρυτα χωρίς τραυματισμούς
Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας το πρωί της Παρασκευής στα Καλάβρυτα, όταν το όχημα, που μετέφερε μαθητές, ανετράπη. Το συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδρομής Πάτρα-Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Μάνεσι, και ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Στο λεωφορείο ήταν 15 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί.

Ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εξήγησε ότι ο οδηγός επιχείρησε να αποφύγει τη σύγκρουση με ένα άλλο όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, γεγονός που οδήγησε την εκτροπή του λεωφορείου και την πτώση του στα πρανή. Ανέφερε επίσης ότι, παρά την αγχωμένη κατάσταση του οδηγού, οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν με ασφάλεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

Μητέρα τριών μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο, η Βασιλική Γιαννοπούλου, περιέγραψε πώς τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα για να βγουν, μετά την εκτροπή του οχήματος. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης διαδρομής που τα παιδιά κάνουν καθημερινά και οι οικογένειες των μαθητών ενημερώθηκαν σχεδόν αμέσως για την καλή τους κατάσταση.

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, τόνισε την έμπειρη στάση του οδηγού και ότι όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, αν και σοκαρισμένοι. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για να διασφαλίσουν την κατάσταση και να παρέχουν βοήθεια.

Πηγή: newsbomb.gr