Αναχώρηση του Μίμη Πλέσσα και η κληρονομιά του στην ελληνική μουσική
Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η απώλεια του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 99 του χρόνια, το πρωί του Σαββάτου (5/10). Ιδιαίτερα η καλλιτεχνική κοινότητα έχει βυθιστεί σε πένθος, αποχαιρετώντας έναν από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες της εποχής του.

Ο Μίμης Πλέσσας είχε μιλήσει σε συνέντευξή του για τη 26χρονη κόρη του, Ελεάνα, με την οποία είχε μια βαθιά και τρυφερή σχέση. «Η κόρη μου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχω. Τη θαυμάζω πολύ», είχε δηλώσει, αναδεικνύοντας την αγάπη που είχε για εκείνη.

Αναπόφευκτα, οι αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία δεν έλειψαν από την αφήγηση του. Θυμήθηκε πώς μεγάλωσε σε μια γειτονιά με κακουχίες και στερήσεις, και πώς ο θάνατος της μητέρας του, σε ηλικία 39 ετών, αποτέλεσε μια δυσαναπλήρωτη απώλεια στη ζωή του. «Ανεπούλωτη και βαθιά πληγή παραμένει ακόμη ο θάνατος της μητέρας μου», είχε πει.

Στη διάρκεια αυτής της αναδρομής, ο μουσικοσυνθέτης είχε μοιραστεί τη φιλοσοφία του σχετικά με τη ζωή και τον θάνατο. «Δεν με τρομάζει ο θάνατος, διότι έχω συμφιλιωθεί απόλυτα μαζί του. Ως χαρακτήρας, πάντοτε έλεγα την αλήθεια. Μάλιστα, λατρεύω την αλήθεια επειδή είναι γυμνή», είχε αναφέρει, αποκαλύπτοντας την πίστη του στις αξίες και την ειλικρίνεια.

Σημαντικές στιγμές από τη ζωή του και τις συνεργασίες του με μεγάλους καλλιτέχνες συμπληρώνουν την πλούσια κληρονομιά του Μίμη Πλέσσα, αλλά η προσωπική του ιστορία και οι ανθρώπινες σχέσεις του παραμένουν καρφωμένες στη μνήμη όσων τον γνώρισαν.

Πηγή: newsbomb.gr