Έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ.-Δημοτικής Αστυνομίας στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

0
64

Σε ελέγχους και συστάσεις προς τους επιχειρηματίες και τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και να μη συνωστίζονται εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων, προχώρησαν το μεσημέρι στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από αύριο, Παρασκευή, στις 6 τα ξημερώματα, η πόλη μπαίνει στο «επίπεδο 3» όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό. Η ΕΛ.ΑΣ. και η Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης με ηχητικά μηνύματα και με την επιτόπια παρουσία τους θα ενημερώνουν τον κόσμο για αποφυγή συνωστισμού, όπως ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα στην οδό Μακένζυ Κινγκ, έξω από το Ναό της Αγίας Σοφίας, όπου ήταν συγκεντρωμένα περίπου 300 άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία και απομακρύνθηκαν.

«Σκοπός είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας. Να δούμε πώς θα ελέγξουμε το θέμα των ελεύθερων χώρων, χωρίς όμως να δαιμονοποιήσουμε ούτε τη νεολαία, ούτε τις πλατείες. Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει πέσει στα 28 έτη στη Θεσσαλονίκη. Κάνουμε έκκληση, να πετύχουμε και πάλι, να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Πηγή: thepresident.gr