Εκτακτη Σύνοδος ΕΕ: Ο Πρωθυπουργός θα θέσει εκ νέου την τουρκική παραβατικότητα

0
44

Εκτακτη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, για το θέμα της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με πηγές, τον λόγο θα πάρει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα επιμείνει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία, μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών που θεωρεί η χώρα μας ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα και το μόνο θέμα συζήτησης με την Τουρκία.

Ιδιαίτερη μεγάλη σημασία δίνεται στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 27-28 Αυγούστου, οπότε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, κ. Ζοζέπ Μπορέλ πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των κυρώσεων που έχει ζητήσει η Ελλάδα για την Τουρκία.

Ωστόσο, οι όποιες κυρώσεις θα κλειδώσουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο κι εκεί οι ηγέτες της Ε.Ε θα αποφασίσουν αν και ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην Τουρκία.

Πηγή: thepresident.gr