Έκρηξη στο Blue Horizon: Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός

0
35
EUROKINISSI

Κατέληξε ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.

Ο άτυχος 30χρονος ναυτικός έφερε εγκαύματα και παρέμενε διασωληνωμένος στην Εντατική νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και πέθανε, τονίζει σε δημοσίευμά του το ekriti.gr.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon προκλήθηκε από διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο.

Η ανακοίνωση της Attica Group για την έκρηξη στο Blue Horizon αναφέρει:

«Σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο λιμενάρχης Ευθύμης Δουβής ανέφερε για την έκρηξη στο Βlue Horizon:

«Κλιμάκια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να δούμε πώς ακριβώς σημειώθηκε η έκρηξη και τα αιτία της. Το σίγουρο είναι ότι αφορά τον χώρο του μηχανοστασίου και μέχρι αυτή την ώρα η εκτίμηση είναι ότι έσκασε μια αντλία. Επίσης κλιμάκιο βαθμοφόρων συνοδεύει τους τραυματίες στο ΠΑΓΝΗ».

Πηγή: thepresident.gr