Εκλογική ήττα για τους Δημοκρατικούς σε Βιρτζίνια και Νιου Τζέρσει

0
101

ΑΠΕ

Σε εκλογική πανωλεθρία για το Κόμμα των Δημοκρατικών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξελίχθηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία σε διάφορες Πολιτείες.

Στην κρίσιμη Πολιτεία της Βιρτζίνια, ο Ρεπουμπλικάνος, που υποστήριζε ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, Γκλέν Γιούνκιν, κέρδισε τις εκλογές του κυβερνήτη της Πολιτείας, με ποσοστό 51% έναντι 48,3%, του αντιπάλου του Δημοκρατικού πρώην κυβερνήτη, Τέρι Μακόλιφ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίζουν και την πλειοψηφία στη Βουλή της Πολιτείας.

Την ίδια στιγμή με καταμετρημένο το 80% των ψήφων στις εκλογές για κυβερνήτη στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϋ, ο Ρεπουμπλικάνος, Τζάκ Σιαταρέλι, προηγείται του νυν Δημοκρατικού κυβερνήτη, Φίλ Μέρφι.

Στη Βιρτζίνια, άλλη μια σημαντική νίκη για τους Ρεπουμπλικάνους, με τον λατινικής καταγωγής, Τζέισον Μιγιάρες, να κερδίζει τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Πολιτείας, έναντι νυν Γεν. Εισαγγελέα, Δημοκρατικού, Μάρκ Χέρινγκ.

Οι εκλογικές ήττες για τους Δημοκρατικούς, στη Βιρτζίνια, αποτελούν και πλήγμα για το Λευκό Οίκο, με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν, είχε εκφράσει τη στήριξή του στους υποψηφίους των Δημοκρατικών, και είχε κερδίσει με σημαντική διαφορά την Πολιτεία στις προεδρικές εκλογές μόλις ένα χρόνο πριν το Νοέμβριο του 2020.

Σε μια ακόμη κρίσιμη Πολιτεία, για τις προεδρικές εκλογές, ο υποστηριζόμενος από τον πρώην Πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ, Ρεπουμπλικάνος, Μάϊκ Κάρεϊ, επικράτησε έναντι της αντιπάλου του από τους Δημοκρατικούς, Άλισον Ρούσσο.

Σε μια άλλη κρίσιμη ψηφοφορία στη Μιννεάπολη, πόλη του Τζόρτζ Φλόϊντ, της Πολιτείας της Μινεσότα, η άκρα αριστερά υπέστη βαριά ήττα, αφού με 57% οι ψηφοφόροι της πόλης ψήφισαν εναντίον της κατάργησης της Αστυνομίας και της αντικατάστασή της από ένα Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας.

Σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις στην πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. Βοστώνη, η Μισέλ Γού, είναι η πρώτη γυναίκα και το πρώτο πρόσωπο Αφροαμερικανικής καταγωγής, που κερδίζει τη Δημαρχία της πόλης.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, ο  Δημοκρατικός, Έρικ Άνταμς, κέρδισε τη Δημαρχία και είναι ο δεύτερος στην ιστορία Αφροαμερικανός, που εκλέγεται Δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ.

Πηγή: thepresident.gr