Εκατόν τριάντα Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέστρεψαν στην Ουκρανία

0
43

Εκατόν τριάντα Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στην πατρίδα σε μια «μεγάλη πασχαλινή ανταλλαγή», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας.

Οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις ανταλλάσσουν τακτικά αιχμαλώτους από τότε που ξεκίνησε η επίθεση της Μόσχας, η οποία τώρα βρίσκεται στον 14ο μήνα της.

«Φέρνουμε πίσω 130 ανθρώπους μας. (Η ανταλλαγή) πραγματοποιείται σε πολλές φάσεις τις τελευταίες λίγες ημέρες», ανέφερε ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του στο Telegram. Δεν ήταν σαφές πόσοι ήταν οι Ρώσοι που επέστρεψαν στη δική τους πατρίδα.

Ο Γέρμακ δήλωσε ότι σε αυτούς που επαναπατρίστηκαν περιλαμβάνονται στρατιώτες, συνοριοφύλακες, μέλη της εθνοφρουράς, ναύτες και εργαζόμενοι στην υπηρεσία της συνοριοφυλακής.

Επρόκειτο για τη δεύτερη μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων την περασμένη εβδομάδα. Τη Δευτέρα, η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν μεγάλη ανταλλαγή αιχμαλώτων με 106 Ρώσους και 100 Ουκρανούς να απελευθερώνονται. Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έφερε πίσω 82 νεκρούς στρατιώτες από υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη.

Πηγή: thepresident.gr