Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στην Ευελπίδων ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος

0
69
EUROKINISSI

Tην πύλη της Ευελπίδων πέρασε, πριν λίγο, ο 33χρονος πιλότος που ομολόγησε τον θάνατο της 20χρονης συζύγου του στα Γλυκά Νερά.

Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ’ ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.

Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του 33χρονου πιλότου, ο Βασίλης Σπύρου, αποσύρθηκε από την υπεράσπισή του.

“Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υποθέσεως, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλο το χρόνο και τη συνεργασία”, ανέφερε ο κ. Σπύρου, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Το μόνο που ξέρω ότι είναι εντολή του εντολέως μου πλέον, όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι, κι έτσι κι αλλιώς σε επίπεδο ανακρίσεως, έχει γίνει σαφές εδώ και όλες αυτές τις μέρες, ότι αυτός ο οποίος το χειρίζεται είναι αποκλειστικά και μόνο εγώ. Τώρα κάτι άλλο που να έχει προκύψει, δεν μπορώ να σας πω επ’ αυτού» σχολίασε, από την Ευελπίδων, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, για την αποχώρηση του συναδέλφου του από την υπεράσπιση του πιλότου.

Ερωτηθείς εάν ήταν εντολή του 33χρονου να φύγει ο κ. Σπύρου, απάντησε χαρακτηριστικά «προφανώς, δεν μπορεί να είναι εντολή δική μου σε καμία περίπτωση».

Για τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο δήλωσε ότι «είναι έτοιμος να διαφωτίσει όλη την υπόθεση, το τι έγινε εκείνη την τραγική νύχτα και πώς εξελίχθηκαν τα πραγματικά περιστατικά. Ήταν ευσυγκίνητος. Θα κριθεί το τι έγινε εκείνη τη νύχτα και πώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως νομική πράξη θα το κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη σε μετέπειτα στάδιο». «Εξ αρχής η μέριμνα για το παιδί ήταν κοινή που είχαμε και οι δύο συνήγοροι πλέον εγώ όσον αφορά και του ίδιου σε οποιοδήποτε συνθήκες γιατί κι αυτή είναι κι η βούληση του εντολέως μου» τόνισε.

Πηγή: thepresident.gr