ΕΕ: Οι ευρωβουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των σεισμών σε Τουρκία και Συρία

0
17

ΑΠΕ

H πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κάλεσε τους ευρωβουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία, κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του λαού της Τουρκίας και της Συρίας, ανέφερε η κ. Μέτσολα, προσθέτοντας ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ έχει ενεργοποιηθεί και αποστέλλεται βοήθεια. «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες εκείνων που σκοτώθηκαν, εγκλωβίστηκαν, τραυματίστηκαν, καθώς και με όλους τους διασώστες που παλεύουν νυχθημερόν για να σώσουν ζωές», τόνισε.

Αναφερόμενη στην έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας στις 9 Φεβρουαρίου, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος του ΕΚ σημείωσε ότι τα λόγια του υπενθύμισαν στους ευρωβουλευτές ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι απλώς μια μάχη για τα εδάφη, αλλά και για την υπεράσπιση των κοινών αξιών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξακολουθεί να εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Ουκρανία και τον λαό της, κατέληξε.

Πηγή: thepresident.gr