Ε.Ε: Στόχος των κυρώσεων είναι να προκαλέσουν μεγαλύτερο πλήγμα στη Ρωσία και την πολεμική μηχανή της

0
61

ΑΠΕ

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε επιστολή από τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, επιβεβαίωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ ερωτηθείς σχετικά και σημείωσε ότι αναφέρεται σε κάποιες ανησυχίες «που αφορούν στην Ουγγαρία σε σχέση με τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο».

«Έχουμε πει από την αρχή ότι καταλαβαίνουμε πλήρως ότι ορισμένα κράτη μέλη αποτελούν μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση λόγω της γεωγραφίας τους, λόγω της εξάρτησής τους σε σχέση με τα προϊόντα πετρελαίου και φυσικού αερίου που φτάνουν μέσω αγωγών από τη Ρωσία και γι’ αυτό προφανώς λάβαμε υπόψη αυτές τις ανησυχίες στην πρότασή μας», ανέφερε ο Ερίκ Μαμέρ.

Επίσης, σχετικά με τις κυρώσεις, επανέλαβε ότι στόχος είναι να «προκαλέσουν τον μεγαλύτερο πόνο στο Κρεμλίνο και στην ικανότητά του να χρηματοδοτεί την πολεμική μηχανή του, ενώ την ίδια ώρα να περιοριστεί ο αντίκτυπος στην ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο. Ειδικότερα, το είπαμε ξεκάθαρα, σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο».

Πηγή: thepresident.gr