Δύο ακόμα κρεβάτια στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης

0
30
Eurokinissi

Δύο επιπλέον κρεβάτια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας αναπτύχτηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, με την αξιοποίηση υπάρχοντος εξοπλισμού από το Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Η ΜΕΘ διαθέτει πλέον επτά κλίνες.

Και επίκειται η ανάπτυξη μιας επιπλέον κλίνης ΜΕΘ από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οπότε και η ΜΕΘ του νοσοκομείου θα διαθέτει πλέον οκτώ συνολικά κρεβάτια νοσηλείας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης.

Σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Μυτιλήνης νοσηλεύονται έξι ασθενείς από τους οποίους πέντε με επιπλοκές από τη νόσο του κορωνοϊού.

Στη Μονάδα λοιμωδών και στις κενωθείσες από συνήθη περιστατικά Α΄ και Β΄ παθολογικές κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος, συνολικής δυναμικότητας 38 κλινών, νοσηλεύονται 17 ασθενείς. Πάντως, την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid- 19 έφτασε κάποια στιγμή στους 31.

Συνολικά, από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και θεωρείται ότι ξεκίνησε το τρίτο κύμα της πανδημίας στη Λέσβο (το δεύτερο και μάλιστα με έντονα χαρακτηριστικά εκδηλώθηκε το δεύτερο 15θήμερο του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο), έχουν διαπιστωθεί 746 κρούσματα. Περισσότερα από 60 από αυτά τα κρούσματα νοσηλεύτηκαν, ενώ τέσσερα κατέληξαν. Συνολικά στη Λέσβο, από την αρχή της πανδημίας, έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών από τη νόσο του κορωνοϊού 19 άτομα.

Πηγή: thepresident.gr