Δράσεις του Δήμου Αθηναίων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

0
26
ΑΠΕ

Ειδική τηλεφωνική γραμμή (210- 5210645), για τις γυναίκες θύματα βίας, έχει θέσει σε λειτουργία ο Δήμος Αθηναίων. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 09.00 – 16.00 και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη και βοήθεια.

Επίσης στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των παιδιών ο δήμος παρέχει στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, φιλοξενία, ασφάλεια ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, με ομάδα ειδικών για τα θέματα αυτά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο Ξενώνας, από το 2013 οπότε άρχισε να λειτουργεί, έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 300 άτομα (γυναίκες και παιδιά).

Ο Δήμος Αθηναίων, συμμετέχοντας εξάλλου στο σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα φωταγωγήσει το βράδυ με πορτοκαλί χρώμα το σιντριβάνι της Ομόνοιας, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης, υποστήριξης και ενθάρρυνσης, στις γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσουν γι’ αυτά που βιώνουν. «Κάθε πράξη βίας εναντιώνεται σε ολόκληρη την κοινωνία μας, στον πολιτισμό μας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: thepresident.gr