Δημοσκόπηση Rass: Προβάδισμα της Ν.Δ. με 23,4 μονάδες – «Βουτιά» ΣΥΡΙΖΑ στο 16,8%

0
21

Προβάδισμα 23,4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION24.

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 40,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στο 16,8%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 11,5%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, η ΝΙΚΗ 2,8%, το ΜέΡΑ25 2,6% και οι Σπαρτιάτες 2,2%.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, χωρίς αναγωγή η επόμενη Βουλή προκύπτει εξακομματική, ενώ με αναγωγή φαίνεται πως μπαίνουν επτά κόμματα.

Στο ερώτημα, “με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια”, η ΝΔ προηγείται, συγκεντρώνοντας 42,1% έναντι 14,1% το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία σχετικά με τη μεγάλη πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Το 36,5% δήλωσε ικανοποίηση από το αποτέλεσμα, ενώ ένα 30,9% εμφανίζεται προβληματισμένο και ένα 11,4% δυσαρεστήθηκε από την ήττα.

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια οικονομικά για να υλοποιηθούν όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά.

Σε ποσοστό 50,1%, οι πολίτες απάντησαν ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι καλύτερες για τον τόπο, σε αντίθεση με το 44,5% που τις προτιμά.

Πηγή: thepresident.gr