Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

0
35

ΑΠΕ

Με προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%.

Ως προς το ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 45% απαντά το 2023, το 30% λέει μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 16% μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Τέλος, σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, το 30% των πολιτών θεωρεί ότι οι ισχυρισμοί της Μόσχας για το ουκρανικό δεν έχουν βάση και κρίνουν ταυτόχρονα απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας, με το 48% να θεωρεί ότι τα όσα ισχυρίζεται η Μόσχα έχουν κάποια βάση, ωστόσο η επίθεσή της είναι απαράδεκτη.

Το 8%, αντίθετα, πιστεύει ότι οι ισχυρισμοί της Ρωσίας έχουν βάση και δικαιολογούν τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων.

Πηγή: thepresident.gr