Διήμερη περιοδεία ΥΦΕΘΑ Αλκ.Στεφανή σε Λάρισα και Θράκη

0
53
ΑΠΕ

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε Λάρισα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής,ο οποίος παράλληλα ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων στη Θράκη στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή του συνοριακού αποτρεπτικού εμποδίου στο χωριό Πόρος Έβρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Στεφανής συζήτησε με τις διοικήσεις του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Λάρισα, του 212 κινητού χειρουργικού νοσοκομείου εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) στην Ξάνθη και του 216 ΚΙΧΝΕ στην Αλεξανδρούπολη για την ενίσχυση τους, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, και τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Κατά την επίσκεψή του στην ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, ο κ. Στεφανής:

– Παρακολούθησε την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων αξιωματικών και υπαξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή

– Επισκέφθηκε τα στρατηγεία του Δ΄ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους και

Παρακολούθησε στο χωριό Πόρος Έβρου την εξέλιξη των εργασιών, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατασκευή του συνοριακού αποτρεπτικού εμποδίου (φράκτη).
πραγματοποίησε συναντήσεις, με σκοπό την υλοποίηση δωρεών για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σημειώνεται ότι η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν δωρεάς από το «Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά», έρχεται να προστεθεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου, που θα περιλαμβάνει επιπλέον στρατιωτικά οικήματα, υγειονομικές υπηρεσίες, γυμναστήριο, εκκλησία, χώρους πρασίνου, στάθμευσης και πολυκατάστημα.

Τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν στη Λάρισα ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος και στη Θράκη ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος ‘Αγγελος Ιλαρίδης.

Πηγή: thepresident.gr