Δεν αποκλείεται η αυστηροποίηση των μέτρων στις “κόκκινες” περιοχές

0
12
EUROKINISSI

Στη Δυτική Αττική και την Κοζάνη παρατηρούνται τα περισσότερα κρούσματα, σύμφωνα με όσα είπε  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας,

Ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε, μάλιστα, ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει για να λάβει αποφάσεις με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα νέα κρούσματα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Γρεβενών, Ροδόπης, Πέλλας και Λάρισας, προειδοποιώντας ότι «αν επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επαναξιολογηθούν τα μέτρα».

Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν συμμορφώνονται να σκεφθούν πολύ προσεκτικά πόσο επιβαρύνουν το σύστημα υγείας και τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια που κάνουν οι συμπολίτες μας», είπε.

Για τα εμβόλια, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πάρει τις δόσεις που τις αναλογούν ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. «Ο κωδικός “Ελευθερία” τα λέει όλα για την προσπάθεια να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε, σημειώνοντας ότι το προσεχές διάστημα «είναι πολύ πιθανό να έχουμε εγκρίσεις και για άλλα εμβόλια» και πως «οι δόσεις είναι η μία μετά την άλλη».

«Θα τηρήσουμε επακριβώς το σχεδιασμό: πρώτα θα εμβολιάσουμε τους υγειονομικούς μας, στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και σταδιακά ο γενικός πληθυσμός», υπογράμμισε, ζητώντας «ψυχραιμία και ενημέρωση, όχι fake news και βιασύνη».

Σε ερώτηση για το πότε η χώρα θα λάβει τη 2η δόση των εμβολίων, δοθέντος ότι η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 300.000 δόσεις, ο κ. Κικίλιας δεν έδωσε σαφή απάντηση, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μένει σταθερή στο σχεδιασμό της.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι από αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα από τις 7 υγειονομικές περιφέρειες και τα νοσοκομεία της χώρας, θα ξεκινήσει η καταγραφή όλων των υγειονομικών. «Μιλάμε για όλο το προσωπικό. Γιατρούς, νοσοκόμους, τραπεζοκόμους, καθαρίστριες, όλους», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 1.190 κρούσματα, 552 διασωληνωμένοι και 85 νεκροί

Πηγή: thepresident.gr