Δ.Τζανακόπουλος: Σήμερα στέλνουμε στην κυβέρνηση το μήνυμα του ισχυρού, παρεμβατικού ΣΥΡΙΖΑ

0
15

«Η σημερινή μέρα είναι για το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία ένας σταθμός στην πορεία για τη διαμόρφωση ενός μαζικού, αριστερού κόμματος. Σήμερα στέλνουμε στην κυβέρνηση αλλά και στην κοινωνία το μήνυμα του ισχυρού, παρεμβατικού, μαχητικού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Αυτό τονίζει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωση του στην εφημερίδα «Documento», σημειώνοντας ότι «μέσα σε μια συνθήκη συρροής κρίσεων, οικονομικής, ενεργειακής, υγειονομικής, πολιτικής, απαντάμε με το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Τη δημοκρατία». Επισημαίνει ότι το κόμμα σήμερα εκλέγει τη συλλογική ηγεσία του και καλεί «όλους τους δημοκράτες, τους αριστερούς και τις αριστερές, τους προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στο κόμμα μας και να ψηφίσουν για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», «να συστρατευτούν στη μεγάλη μάχη για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή. Για την αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση που μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο με ένα ισχυρό κόμμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για ένα κόμμα «του διαρκώς ενεργού πλήθους, των νέων, των εργαζομένων, της επισφάλειας, των ανθρώπων της άυλης και υλικής παραγωγής, όλων εκείνων που ασφυκτιούν σε μια κοινωνία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των λίγων, όλων εκείνων που με την καθημερινή τους δραστηριότητα, τις αυθόρμητες πρακτικές αλληλεγγύης και συνεργασίας, τη συλλογική τους ευφυΐα, δημιουργούν στο σήμερα ένα άλλο πρότυπο για την πολιτική αλλά και για την κοινωνική συμβίωση». «Όλων εκείνων που η καθημερινή τους πρακτική καθοδηγείται από μια επιθυμία δημοκρατίας και συμμετοχής», προσθέτει.

Στο ίδιο πλαίσιο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «είναι με όλους αυτούς τους ανθρώπους που μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κόμμα ζωντανό και χρήσιμο για τους πολλούς, όχι απλό ιμάντα μεταβίβασης εντολών και καθηκόντων, όχι απλό εκπρόσωπο ταξικών συμφερόντων αλλά διαμορφωτή της καθημερινότητας και οργανωτή της πολιτικής μάχης». «Ένα κόμμα», αναφέρει, «ρίζωμα που θα απλώνεται και θα τροφοδοτεί την πολιτική και κοινωνική αλλαγή».

Υπογραμμίζει ότι αυτός ο πολιτικός στόχος προκύπτει «από την ίδια την ανάγκη μας να ζήσουμε διαφορετικά, να ζήσουμε καλύτερα, να ζήσουμε όπως επιθυμούμε και όπως μας αξίζει». Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ξέρουμε ότι η ιστορία δεν έχει αρχή και τέλος. Αλλά η σημερινή μέρα είναι μια αρχή. Μια νέα αρχή».

Πηγή: thepresident.gr