Δ.Κουτσούμπας: Οι νέες γενιές να θυμούνται τους αθλητές που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά

0
19

Eurokinissi

Σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους κόσμου έγινε νωρίτερα σήμερα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ, από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, η αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας που τοποθέτησε το ΚΚΕ για τον αγωνιστή της ΕΑΜικής αντίστασης και θρυλικό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Σπύρο Κοντούλη.

Η τελετή είναι στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά», που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, πριν την αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής:

«Σήμερα εδώ, έξω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Ν. Φιλαδέλφεια για να τιμήσουμε τον Σπύρο Κοντούλη, έναν πραγματικό θρύλο της ΑΕΚ, ένα μέλος του ΕΑΜ, έναν αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που βασανίστηκε, διώχθηκε κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Θέλουμε οι νέες γενιές να θυμούνται τον Κοντούλη της ΑΕΚ, τον Γόδα του Ολυμπιακού, τον Μεσσάρη του Παναθηναϊκού και τόσους άλλους ποδοσφαιριστές, αθλητές, αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για μεγάλα, υψηλά ιδανικά.

Αποτελούν πρότυπα, σύμβολα και για τις ομάδες τους και για τους φιλάθλους, παλιότερους, νεώτερους, τους σημερινούς φιλάθλους για τον αγώνα τους και μέσα στα γήπεδα με την μπάλα, αλλά και μέσα στο μεγάλο γήπεδο της ζωής παλεύοντας για το δίκιο του λαού και την προκοπή αυτού του τόπου.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες με νέους νικηφόρους αγώνες».

Η εκδήλωση συνεχίζεται στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας (Τρυπιά 47) όπου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους:

–Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

–Σπύρο Τζόκα, πανεπιστημιακό – συγγραφέα, με θέμα «Η σύντομη διαδρομή του θρύλου της ΑΕΚ, Σπύρο Κοντούλη».

–Νάσο Μπράτσο, δημοσιογράφο – συγγραφέα, με θέμα «Η ίδρυση των πρώτων σωματείων από πρόσφυγες στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

–Νίκο Αγγελίδη, δημοσιογράφο, με θέμα «Η ίδρυση της ΑΕΚ, τα πρώτα δύσκολα χρόνια».

Πηγή: thepresident.gr