Χ.Ζεεχόφερ: Κατανομή προσφύγων στην Ε.Ε. μόνο μετά τον έλεγχο ασύλου στα εξωτερικά σύνορα

0
262
ΑΠΕ

Ο Βαυαρός ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ θεωρεί ότι η κατανομή των προσφύγων στην Ε.Ε. είναι δυνατή μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει προηγουμένως να διενεργείται έλεγχος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε..

«Κάποιοι θέλουν να κάνουν το δεύτερο βήμα πριν από το πρώτο», δήλωσε σήμερα ο πολιτικός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) αναφερόμενος στα χρόνια των ανεπιτυχών προσπαθειών που έγιναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτευχθεί μια πιο ισορροπημένη κατανομή των προσφύγων μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το ερώτημα  κλειδί, όμως, είναι το τι συμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Η κατανομή των προσφύγων θα είναι δυνατή μόνο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει προηγουμένως να διενεργείται προκαταρκτικός έλεγχος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε ο Ζέεχοφερ. Την άποψή του υποστηρίζει και ο αυστριακός ομόλογός του Καρλ Νέχαμαερ.

Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, στο πρόγραμμά της για τη γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου , αναφέρει επίσης ότι θα υποστηρίξει την εξέταση των αιτήσεων ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε..

Πηγή: thepresident.gr