Χ.Ακάρ: Μόνο η Τουρκία έχει λόγο για το θέμα της Αγίας Σοφίας

0
45
ΑΠΕ

Τους τόνους ανεβάζει με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας για το θέμα της Αγίας Σοφίας αφορά αποκλειστικά τον τουρκικό λαό και προσθέτοντας πως όλοι πρέπει ξέρουν πού στέκονται και να γνωρίζουν τα όριά τους

«Εκείνος που έχει λόγο για το θέμα αυτό είναι η Τουρκική Δημοκρατία και το τουρκικό έθνος. Κανένα άλλο πρόσωπο, θεσμός, ή χώρα δεν έχει δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε επ’ αυτού. Όλοι πρέπει ξέρουν πού στέκονται και να γνωρίζουν τα όριά τους», δήλωσε ο κ. Ακάρ.

Η Βουλή ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για τη μετατροπή της Αγία Σοφίας σε τζαμί

Όπως αναφέρει το sigmalive.com ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, όπου είχε κάνει τη διδακτορική του διατριβή και του αποδόθηκε σήμερα τιμητική κάρτα αποφοίτου, αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της χθεσινής 4ης επετείου από την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Εκτός από τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας, συνεχίζουμε τον αγώνα μας στην Γαλάζια Πατρίδα και στους αιθέρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του ευγενούς έθνους μας. Οι δραστηριότητές μας στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες και με βάση την καλή γειτονία και το διάλογο. Για μας το βασικό θέμα είναι η προστασία της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» στην αν. Μεσόγειο. Οποιοδήποτε σχέδιο στο Αιγαίο και την αν. Μεσόγειο χωρίς την συμμετοχή της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ» δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τετελεσμένα», τόνισε ο κ. Ακάρ.

Πηγή: thepresident.gr