Χ.Aκάρ: Οι Νavtex θα συνεχιστούν. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

0
100
ΑΠΕ

«Θα ήταν παράλογο να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τον τουρκικό στρατό», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας πως οποιαδήποτε παρενόχληση κατά των τουρκικών συμφερόντων θα έχει τίμημα.
«Έχουμε δίκιο και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας», είπε και διερωτήθηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης «Εμείς δεν έχουμε δικαιώματα εκεί;»

«Αυτά που συμβαίνουν είναι εναντίον του ελληνικού λαού. Η επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα είναι παράλογη», επεσήμανε.

«Θα συνεχιστούν οι Navtex μέχρι να τελειώσουν οι έρευνες», είπε.

Η Τουρκία δεν εποφθαλμιά τη στεριά ή τη θάλασσα κανενός, αλλά δεν θα επιστρέψει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της. Ούτε μία σταγόνα νερού δεν θα παραχωρήσουμε», είπε.

Μεταξύ, αναφερόμενος στην κοινή άσκηση Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας-Ιταλίας είπε πως πέρασε ο καιρός που μπορούσαν να εκφοβίσουν την Τουρκία με τέτοιες ενέργειες.

Μιλώντας για τη νέα τουρκική NAVTEX, ο ίδιος είπε ότι αφορά σε διεξαγωγή ναυτικών ασκήσεων στα ανοιχτά των ακτών της πόλης Ισκεντερούν (σ.σ. Αλεξανδρέττα).

«Η πρόσφατη NAVTEX της Τουρκίας αφορά την ασφάλεια για ναυτική άσκηση στα ανοιχτά των ακτών της Αλεξανδρέττας στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε.

Πηγή: thepresident.gr