Μπλίνκεν: Ουάσινγκτον και Πεκίνο συμφώνησαν να σταθεροποιήσουν τη σχέση τους

0
28

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα συμφώνησαν στην ανάγκη να σταθεροποιήσουν τη σχέση τους.

“Πιστεύω είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η σχέση, και βρήκαμε συγκεκριμένους τομείς όπου ο διάλογος και η συνεργασία μπορεί να ωφελήσουν και τους δύο μας όπως επίσης και άλλες χώρες ανά τον κόσμο”, δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον φέρεται να έχει “βαθιές ανησυχίες” για τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών ή τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Κούβα, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το Πεκίνο σχεδιάζει ένα νέο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης εκεί.

“Έχω καταστήσει πολύ σαφές ότι θα μπορούσαμε να έχουμε βαθιές ανησυχίες για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ή τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Κούβα”, δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους. Τα σχόλιά του έγιναν μετά την επίσκεψή του στο Πεκίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Αυτό είναι κάτι που θα παρακολουθούμε πολύ, πολύ κοντά και είμαστε πολύ σαφείς σε αυτό. Και θα προστατεύσουμε την πατρίδα μας, θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας”.

Πηγή: thepresident.gr