Ο Πάτρικ Μπέβερλι μιλάει για την ωμότητα και την ανθεκτικότητα σε Σικάγο και Τελ Αβίβ
Η ωμότητα του Πάτρικ Μπέβερλι έχει προκαλέσει πολλές φορές έκπληξη. Ο πρώην παίκτης του NBA, ο οποίος είχε παίξει και στον Ολυμπιακό στα νεανικά του χρόνια, είναι πλέον μέλος της Χάποελ Τελ Αβίβ. Σε ένα επεισόδιο του podcast του, μίλησε για την επιστροφή του στο Τελ Αβίβ, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Μπέβερλι εξήγησε γιατί δεν παρέμεινε στη Σόφια, όπου η ομάδα του αγωνίστηκε με την Λιετκαμπέλις, και ανέφερε ένα παράλληλο με την παιδική του ζωή στο Σικάγο, όπου υπήρχε συχνά βία και έγκλημα. «Έχω συνηθίσει σε τέτοιο περιβάλλον. Όταν ήμουν παιδί, γίνονταν περισσότεροι φόνοι στο Σικάγο παρά στο Ιράκ», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πώς αυτή η εμπειρία τον έχει κάνει να κατανοεί τη σκληρότητα του κόσμου γύρω του.

«Μίλησα με τον φίλο μου τον Όμρι Κάσπι, που παίζαμε μαζί στο NBA, για την ασφάλειά μου και την δυνατότητα επιστροφής στο Τελ Αβίβ. Με καθησύχασε και μου είπε ότι είμαι ασφαλής, γι’ αυτό και αποφάσισα να επιστρέψω». Επίσης, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που νιώθει όταν οι άνθρωποι γύρω του τον ρωτούν πώς είναι, επισημαίνοντας ότι ενώ στο Σικάγο δεν τον ενδιέφερε κανείς για τον θάνατο ενός φίλου ή για τον πόνο μιας μητέρας που έχει χάσει το παιδί της, τώρα προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι οι οικογένειες των συμπαικτών του είναι καλά.

«Ξέρω ότι όλοι βρίσκονται σε καταφύγια και οι δυνατοί συναγερμοί κινδύνου ενοχλούν όλους, ειδικά τα παιδιά. Δυστυχώς, αυτό το είδος ζωής είναι όλο και πιο συνηθισμένο και σιγά σιγά το αποδέχεσαι», κατέληξε.

Πηγή: newsbomb.gr