Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα με τις κόρες τους στο Μουσείο Ακρόπολης

0
42

Γενέθλια με τον Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του έκανε το Μουσείο Ακρόπολης. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που βρίσκεται στη χώρα μας για εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πήγε στο μουσείο στις 8 παρά τέταρτο το βράδυ και έφυγε μια ώρα μετά. Συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα και τις δύο κόρες τους και ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου, Νικόλαο Σταμπολίδη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισκεφθεί ξανά το μουσείο, σε προηγούμενη επίσκεψη στην Αθήνα, το 2016 και είχε πει πως θα επιστρέψει με τη Μισέλ και τα παιδιά. Αυτή τη φορά είδε την ανασκαφή στα υπόγεια, η  οποία δεν ήταν επισκέψιμη την προηγούμενη φορά και η ξενάγηση συνεχίστηκε στον πρώτο όροφο.

Εκεί ο ίδιος εντυπωσιάστηκε με τα χρώματα ενώ η Μισέλ Ομπάμα με λεπτομέρειες των αγαλμάτων, όπως π.χ. τα δάχτυλα. Ο κ. Σταμπολίδης εξήγησε ότι τα χρώματα δεν είναι τα αρχαία, καθώς δεν χρησιμοποιούμε σήμερα τα ίδια υλικά με τους προγόνους μας, πάντως όλα τα αγάλματα ήταν χρωματισμένα. Το ίδιο και η ζωοφόρος, την οποία οι επιφανείς επισκέπτες είδαν στον επάνω όροφο.

Ο γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης εξήγησε πως ο Φειδίας απεικόνισε την ίδια τη Δημοκρατία, και μάλιστα, ειδικά στη ζωφόρο που ήταν ψηλά, όπως την έβλεπαν οι θεοί. Η οικογένεια Ομπάμα έφυγε άκρως εντυπωσιασμένη.

Το Thepresident.gr είχε προαναγγείλει την επίσκεψη αυτή καθώς είχε γίνει τηλεφωνική συνεννόηση με το μουσείο. Οι λεπτομέρειες δεν είχαν διευκρινιστεί, διότι το πρόγραμμα του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα είναι πολύ φορτωμένο.

Αγγελική Κώττη

Πηγή: thepresident.gr