Θωρακισμένη Έκδοση του Skoda Kodiaq με Εξελιγμένα Συστήματα Ασφαλείας
Η Skoda Βρετανίας συνεργάστηκε με τους ειδικούς ασφαλείας της UTAC Special Vehicles για να δημιουργήσει μια θωρακισμένη έκδοση του Kodiaq, που βασίζεται στην ανανεωμένη έκδοση της πρώτης γενιάς. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές, με την οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment να μετατρέπεται σε «κέντρο επικοινωνίας». Αυτό περιλαμβάνει GPS και ειδικούς διακόπτες για τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τη σειρήνα.

Στο εξωτερικό, οι ορατές αλλαγές είναι περιορισμένες. Οι προσθήκες περιλαμβάνουν προειδοποιητικά φώτα στη μάσκα, στον προφυλακτήρα και στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, ώστε το αυτοκίνητο να αναγνωρίζεται ως θωρακισμένο. Ωστόσο, η ουσία της θωράκισης έγκειται στις εκτενείς ενισχύσεις του Kodiaq. Διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια και ενισχυμένο ατσάλινο πλαίσιο για την προστασία των επιβατών.

Η θωράκιση του Kodiaq πληροί τις προδιαγραφές PAS 300 και PAS 301 για πολιτικά οχήματα, διασφαλίζοντας προστασία από σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και εκρήξεις χειροβομβίδων. Το Kodiaq υποβλήθηκε σε rigor δοκιμές με περισσότερους από 200 πυροβολισμούς, καθώς επίσης και σε δοκιμές εκρηκτικών στα πλάγια, την οροφή και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, οι μηχανικοί της Skoda έχουν αναβαθμίσει την ανάρτηση και τα φρένα του SUV, προσαρμόζοντας τα στις αυξημένες απαιτήσεις βάρους. Οι τροχοί είναι εξοπλισμένοι με ελαστικά run-flat, προκειμένου να επιτρέπεται η κίνηση του Kodiaq ακόμη και αν τα ελαστικά έχουν χάσει όλο τους τον αέρα. Ο κινητήρας των 2.000 κυβικών παραμένει αμετάβλητος, με τη Skoda να προσφέρει διάφορες επιλογές ισχύος, συμπεριλαμβανομένων εκδόσεων 4×4. Από την έναρξη κυκλοφορίας του το 2018, σχεδόν 500 θωρακισμένα Kodiaq και Superb έχουν πωληθεί.

Πηγή: newsbomb.gr