Συνεργασία Hyundai Kia και Samsung για Έξυπνη Κινητικότητα μέσω Internet of Things
Η συνεργασία αυτή στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα συνδεθεί με το ανοιχτό οικοσύστημα SmartThings της Samsung και θα ενσωματώνει τεχνολογία Internet of Things (IoT). Οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ασύρματα έξυπνες συσκευές Samsung, όπως είναι τα κλιματιστικά, απευθείας από τα αυτοκίνητά τους.

Μια από τις ενδιαφέρουσες λειτουργίες της νέας πλατφόρμας είναι η υπηρεσία «SmartThings Find», η οποία θα χρησιμοποιεί δεδομένα από εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές Samsung Galaxy για τον εντοπισμό κλεμμένων αυτοκινήτων παγκοσμίως. Με αυτό το επαναστατικό σύστημα εντοπισμού, οι κάτοχοι Hyundai και Kia θα αποκτήσουν επιπλέον ασφάλεια.

Επιπλέον, οι οδηγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν εξατομικευμένες υπηρεσίες που θα προσφέρουν μια καινοτόμο εμπειρία κινητικότητας που ξεπερνά τη μετακίνηση. Σημαντική είναι επίσης η πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός νέου «app market» για τα λογισμικά των αυτοκινήτων, επιτρέποντας την προσθήκη νέων λειτουργιών μέσω εφαρμογών και ενημερώσεων.

Με αυτή τη συνεργασία, οι Hyundai και Kia έχουν στόχο τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των οδηγών, ενώ η Samsung επιδιώκει να εξελίξει το οικοσύστημα SmartThings, προσφέροντας νέες δυνατότητες στους καταναλωτές, όπως είναι η παρακολούθηση της υγείας των επιβατών μέσω συσκευών Galaxy, συμπεριλαμβανομένων των smartwatches.

«Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Hyundai και την Kia, οι πελάτες θα βιώσουν την άνεση του SmartThings όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στα οχήματά τους», ανέφερε ο Paul Cheun, πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας του τμήματος DX της Samsung. Ο Chang Song, πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Advanced Vehicle Platform της Hyundai, πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε την εμπειρία κινητικότητας των πελατών Hyundai Motor και Kia, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που εκτείνονται πέρα από τη μεταφορά και ενσωματώνοντας απρόσκοπτα οχήματα με smartphones».

Πηγή: newsbomb.gr