Νέο Στρατιωτικό Όχημα Hilux MUV Ετοιμάζεται για Δοκιμές στην Αυστραλία
Τα στρατιωτικά οχήματα έχουν τη δική τους αξία και, όπως είναι φυσικό, οι σχετικές αρχές, είτε κρατικές είτε ιδιωτικές, αναζητούν λύσεις που να πληρούν τις ανάγκες τους. Ένα από τα οχήματα που εξετάζονται είναι το Hilux της Supacat, το οποίο βασίζεται στη διπλοκάμπινη έκδοση και έχει μετατραπεί σε 6×6 με την προσθήκη ενός τρίτου άξονα και ειδικών ελαστικών.

Το Hilux MUV (Medium Utility Vehicle) είναι σχεδιασμένο να αντεπεξέρχεται σε δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες, εκμεταλλευόμενο το αξιόπιστο πλαίσιο τύπου σκάλας. Η Supacat ισχυρίζεται ότι είναι κατάλληλο για παράκτιες και εκτός δρόμου επιχειρήσεις, γεγονός που αποδεικνύεται από τους ειδικούς προφυλακτήρες και το σνόρκελ που διαθέτει.

Επιπλέον, το Hilux MUV έρχεται με μια πληθώρα αξεσουάρ που το καθιστούν ιδανικό για στρατιωτικές αποστολές, όπως ο μεγάλος bull-bar, οι πρόσθετοι LED προβολείς στην οροφή, τα μεταλλικά σκαλοπάτια, η κεραία GPS και η βαφή τύπου στρατού. Η καρότσα προσφέρει άφθονο χώρο για την αποθήκευση όπλων και εξοπλισμού, οργανωμένων σε ιδιαίτερες θήκες και βάσεις.

Με ωφέλιμο φορτίο 3 τόνων και μικτό βάρος 6,5 τόνων, το MUV είναι βαρύ, αλλά αυτό δεν είναι εμπόδιο για την αναβαθμισμένη έκδοση του turbo diesel κινητήρα των 2.800 κυβικών, η οποία αποδίδει πάνω από 200 ίππους και 500 Nm ροπής. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι επιλογές περιλαμβάνουν τόσο χειροκίνητο όσο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τώρα, αναμένεται η έγκριση από τον στρατό της Αυστραλίας για την απόκτηση του Hilux MUV, αφού στο παρελθόν είχε απορριφθεί η πρόταση για ένα στρατιωτικό Land Cruiser 79 6×6.

Πηγή: newsbomb.gr