Νέα Αστυνομικά Αυτοκίνητα στη Νότιο Αφρική για Καταπολέμηση της Εγκληματικότητας
Η κατάσταση στη Νότια Αφρική έχει επιδεινωθεί σημαντικά, με την αστυνομία να προχωρά σε μέτρα ενίσχυσης του στόλου της. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην αγορά 50 νέων Volkswagen Golf GTI, τα οποία θα περιπολούν στους δρόμους του Durban, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Αυτή η κίνηση στοχεύει στην αποτροπή αυξανόμενων κλοπών, οι οποίες συχνά καταλήγουν σε επικίνδυνες καταδιώξεις.

Τα Golf GTI που επιλέχθηκαν είναι της προ-facelift έκδοσης του μοντέλου και διαθέτουν χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική για αστυνομικές επιχειρήσεις. Η τοπική αστυνομία, γνωστή ως DMPS, ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης για τους οδηγούς της, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής χρήση αυτών των αυτοκινήτων. Στόχος είναι να διατηρηθεί η τάξη και όχι να δημιουργηθούν συνθήκες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατυχήματα.

Το Golf GTI θεωρείται από το DMPS μια απόλυτα κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες της αστυνομίας λόγω των χαρακτηριστικών του. Είναι πρακτικό, προσιτό σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και προσφέρει αρκετή ισχύ για να ανταγωνίζεται παραβάτες ή να μεταφέρει υπόπτους. Παράλληλα, παρέχει άνεση για καθημερινή χρήση και είναι οικονομικό, μειώνοντας τα έξοδα του τμήματος.

Πηγή: newsbomb.gr