Κλοπή θρυλικού Nissan R32 GT-R προκαλεί ανησυχία στους συλλέκτες αυτοκινήτων
Ναι, υπάρχει περίπτωση να κλαπεί ένα θρυλικό R32 GT-R, το οποίο είναι ιδιαίτερα περιζήτητο μεταξύ των συλλεκτών. Η Nissan έχει ξεκινήσει έρευνες για να βρει πληροφορίες που θα τη βοηθήσουν να ανακτήσει το αυτοκίνητό της, το οποίο ανήκει στη συλλογή της εδώ και περίπου μια δεκαετία. Όπως ανέφερε η εταιρεία: «Δυστυχώς, το πρωτότυπο R32 GT-R κλάπηκε και πλέον αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής έρευνας». Οι υπεύθυνοι ζητούν βοήθεια για να επαναφέρουν «τον εθνικό τους θησαυρό πριν κάποιος του προσθέσει μια περίεργη αεροτομή».

Το συγκεκριμένο R32 δεν είναι μόνο εντυπωσιακό στην εμφάνιση, αλλά έχει και ιστορική σημασία, καθώς είναι το πρώτο που ταξινομήθηκε στην Αυστραλία. Παρά την ηλικία του, που ξεπερνάει τα 30 χρόνια, παραμένει σε αυθεντική κατάσταση, χωρίς τροποποιήσεις ή aftermarket σχέδια.

Το R32 GT-R αποτελεί την τρίτη γενιά του Godzilla και κατασκευάστηκε από το 1989 έως το 1994, με 43.937 μονάδες να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Είναι εφοδιασμένο με έναν δικύλινδρο twin-turbo κινητήρα 2.600 κυβικών που αποδίδει 280 ίππους και 354 Nm ροπής, με τη δύναμη να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, μόνο 100 «νόμιμα» R32 GT-R κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Αυστραλίας, ενώ υπήρξαν και πολλές «γκρίζες» εισαγωγές. Η εκτιμώμενη αξία του ανέρχεται περίπου στις 100.000 δολάρια.

Πηγή: newsbomb.gr