«Η Πολυτελής Παράδοση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τις Ferrari»
Ο πρώην ποδοσφαιρικός σταρ και τωρινός σύμβουλος της AC Milan, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, γιορτάζει κάθε Οκτώβριο με έναν ιδιαίτερο τρόπο: αυτοχαρίζεται ένα μοντέλο υπερυψηλών επιδόσεων. Φέτος, η επιλογή του ήταν μία Ferrari SF90 Stradale, συγκεκριμένα η πιο ακριβή έκδοσή της.

Ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος είναι ήδη κάτοχος της βασικής έκδοσης της SF90—καθώς και να αναφέρεται ως «βασικό» ένα αυτοκίνητο που κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ—επιλέγει τώρα την έκδοση Spider της SF90 XX, η οποία αγγίζει σχεδόν τις 950.000 ευρώ. Με καθαρή περιουσία γύρω από τα 180 εκατομμύρια ευρώ, ο Zlatan δεν φαίνεται να απογοητεύεται από το κόστος.

Η παράδοση του να αγοράζει μία Ferrari για τα γενέθλιά του ξεκίνησε το 2019 και συνεχίζεται κάθε χρόνο με συνέπεια. Έτσι, το 2023, απέκτησε μία Ferrari Purosangue, ενώ το 2022 γιόρτασε τη συμπλήρωση των 41 ετών του με δύο Ferrari: μια Daytona SP3 και μια 812 Competizione A. Στα 40 του, επέλεξε ένα Monza SP2, και στα 39 του λανσάρισε μια SF90 Spider.

Η SF90 XX Stradale είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα της συλλογής του, με τον twin-turbo V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων και τρεις ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν 1.000 ίππους και 800 Nm ροπής. Αυτό το ιταλικό supercar μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Αν και ο Zlatan είναι πρέσβης της Volvo για πάνω από δέκα χρόνια, σπάνια μπορεί κανείς να τον δει να οδηγεί κάτι εκτός από Ferrari ή Porsche.

Πηγή: newsbomb.gr