Αυγενάκης: Σε όσους μας λοιδορούσαν θα απαντήσουμε με το έργο μας

0
56

Την πλήρη ικανοποίησή του τόσο για τον καθαρισμό των εγκαταστάσεων του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς, αλλά και την πρόοδο της υλοποίησης της Προγραμματικής Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση της περιοχής, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή

Ο κ. Αυγενάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚ Πάτρας κ. Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και στελέχη της Περιφέρειας τονίζοντας:
«Σήμερα είμαι ακόμη πιο αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μας. Σε όσους δεν μας πίστευαν και μας λοιδορούσαν θα απαντήσουμε με το έργο μας» σχολίασε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Θα νικήσουμε τις βραδείες διαδικασίες του δημοσίου και θα σπάσουμε το ρεκόρ του χρόνου. Θέλουμε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουμε στην ανάπλαση, ώστε – όπως έχουμε πει-  να διαμορφωθεί ένας χώρος αθλητισμού, ένας χώρος ζωής» σημείωσε ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ κ. Παπαδημάτος υπογράμμισε πως «το πρώτο βήμα έγινε, αλλά ακολουθούν και άλλα πιο σημαντικά έτσι ώστε το πρώην Κολυμβητήριο και οι χώροι που το περιβάλλουν, να γίνουν και πάλι πόλος έλξης και μαζικής προσέλευσης για χιλιάδες Πατρινούς. Αυτός είναι φυσικά ο κοινός στόχος και ευχαριστούμε τον Υφυπουργό και τον Περιφερειάρχη για την άψογη και ουσιαστική συνεργασία, και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες στην προσπάθεια για την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της περιοχής».

Υπενθυμίζεται πως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΠΕΑΚ Πάτρας, ανέλαβαν τον Μαϊο την πρωτοβουλία για την εκκίνηση των εργασιών καθαρισμού στο παλαιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία υλοποίησης των διαδικασιών για την ανάπλαση των χώρων του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς καθώς και του περιβάλλοντος χώρου.

Έργο για το οποίο ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ όχι μόνο διαπίστωσαν αλλά και δεσμεύτηκαν ότι «τρέχει» και θα «τρέξει» με πολύ γρήγορους ρυθμούς για να παραδοθεί στην Πάτρα.

Ταχύτατα οι διαδικασίες υλοποίησης αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης

Στην ταχύτητα υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια για την σημαντική αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πάτρας, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Πάτρα.

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης είχε διαρκή συνεργασία με από τον πρόεδρο κ. Νίκο Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας και επισκέφθηκε το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες που καθημερινά λαμβάνονται και αφορούν όχι μόνο στην υλοποίηση των προγραμμάτων ανάπλασης και ανακατασκευής τους, αλλά και της αξιοποίησης των υφιστάμενων χώρων του ΠΕΑΚ.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως ότι το σύνολο των έργων που περιλαμβάνονται στην Προγραμματική Σύμβαση που υπογράφηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν στη χώρα λόγω της πανδημίας, υλοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Σημειώνεται πως στην Προγραμματική Σύμβαση την οποία «τρέχουν» από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το ΠΕΑΚ Πάτρας, περιλαμβάνονται τα εξής έργα:
-Ανακατασκευή του πρώην Κολυμβητηρίου της Αγυιάς και του περιβάλλοντα χώρου
-Επισκευή του βοηθητικού Γηπέδου του Α. Τόφαλος καθώς και των κύριων εγκαταστάσεών του.

Για το Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ και το Βοηθητικό

Έχουν ήδη προγραμματιστεί οι διαδικασίες για την επισκευή του βοηθητικού κλειστού Γυμναστηρίου του Δ. Τόφαλος.
«Στην πορεία και με τις εκτιμήσεις που έκαναν οι έμπειροι μηχανικοί που συμμετέχουν στην Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, θεωρούμε πως το προπονητήριο που Δ. Τόφαλος είναι επισκευάσιμο. Τελειώνει το σενάριο της κατεδάφισης και κινούμαστε σε μία λογική νοικοκυρέματος και διαφάνειας» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι το βοηθητικό Κλειστό Γυμναστήριο πολύ σύντομα θα παραδοθεί σε δεκάδες Σωματεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Νίκο Παπαδημάτο και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας για την δουλειά που κάνουν την οποία χαρακτήρισε αθόρυβη, αποτελεσματική και σε ελάχιστο χρόνο θα είναι και ορατή στην κοινωνία.
«Όταν υπάρχει πάθος, διαφάνεια αγάπη και σύμπνοια τότε όλα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται. Δεν αφήνουμε τα προβλήματα να κυριαρχήσουν και στη συνέχεια να χάσουμε το στόχο» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξή της.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήρε τις προσπάθειες της Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας για τις προσπάθειες που καταβάλλει έτσι ώστε να υλοποιηθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεών του.

Πηγή: thepresident.gr