Νεαρός Έλληνας αθλητής κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον κόσμο στη Χειροπάλη
Ο νεαρός αθλητής κατάφερε να γίνει ο νεότερος Έλληνας που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι. Στην κατηγορία U18, μπήκε με φιλοδοξίες στους μεγάλους και απέδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τους άνδρες, δημιουργώντας προσδοκίες για το Νο.1 στην κατηγορία των 105 κιλών.

Αν και η αρχή του δεν ήταν η καλύτερη, καθώς ηττήθηκε στον πρώτο του αγώνα, η συνέχεια τον βρήκε να επιτυγχάνει νίκες και να προχωρά στον τελικό, αποκλείοντας μάλιστα τον καταξιωμένο αθλητή Ηλία Μπατσινίλα. Στον τελικό, αντιμετώπισε τον Αμερικανό Τζακ Τσεβέρχα, όπου στα πρώτα λεπτά σημείωσε σημαντική νίκη, φέρνοντας την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου σε ισορροπία. Ωστόσο, δεν κατάφερε να επικρατήσει τελικά και κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Σημαντικές επιτυχίες σημείωσαν και άλλοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Δημήτρης Φιλικίδης, που, στα 43 του χρόνια, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με εξαιρετική απόδοση. Ο Κωνσταντίνος Σταθάκης, 24 ετών, επίσης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +105 κιλών.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης Λουτράκι 2024, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με 21 αθλητές στην κατηγορία του αριστερού χεριού, οι οποίοι παρουσίασαν αξιόλογες επιδόσεις και σημαντικά πλασαρίσματα.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές περιλάμβαναν:
– 63 κιλά: Γιάννης Παντσένκο 8η θέση, Χρήστος Πανάρετος 12η θέση
– 70 κιλά: Χρήστος Ασλανίδης 17η θέση
– 78 κιλά: Δημήτρης Φιλικίδης 3η θέση (Χάλκινο μετάλλιο), Αργύρης Ντερτιλής 8η θέση
– 86 κιλά: Παναγιώτης Γούσης 7η θέση, Αθανάσιος Αλεξανδρής 14η θέση, Αλέξιος Αθανασιάδης 19η θέση, Νίκος Τσαβάρης 23η θέση
– 95 κιλά: Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 12η θέση, Κωνσταντίνος Πετρίδης 22η θέση, Βασίλης Πέτρου 19η θέση
– 105 κιλά: Χρήστος Παπαδόπουλος 2η θέση (Ασημένιο μετάλλιο), Ηλίας Μπατσινίλας 4η θέση, Σπύρος Χαλαστάρας 13η θέση, Κωνσταντίνος Καιταλίδης 14η θέση, Κωνσταντίνος Γιαννακάκος 16η θέση, Νίκος Ζευγώλης 17η θέση
– +105 κιλά: Κωνσταντίνος Σταθάκης 3η θέση (Χάλκινο μετάλλιο), Σωτήρης Σακαντέμης 13η θέση

Πηγή: newsbomb.gr