Συνελήφθη δράστης σοβαρής απάτης μέσω διαδικτύου στην Κέρκυρα
Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση απάτης μέσω υπολογιστή που εξιχνίασε η Υπηρεσία Ασφάλειας Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας. Ο κύριος ύποπτος έχει συλληφθεί στην Κέρκυρα και η ταυτοποίησή του έγινε κατά την τελευταία online παραγγελία του. Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον συλληφθέντα, καθώς αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τις αρμόδιες Αρχές.

Ο δράστης φέρεται να έχει προκαλέσει συνολική ζημιά περίπου 10.000 ευρώ, προχωρώντας σε διαδικτυνικές αγορές, εκμεταλλευόμενος ένα κενό στο τραπεζικό σύστημα. Συνέργεια από άγνωστο άτομο που προέρχεται από χώρα των Βαλκανίων ερευνάται, καθώς η ταυτότητά του είναι άγνωστη.

Ο δράστης κατάφερε να ολοκληρώνει τις συναλλαγές του με την χρήση ειδικής εφαρμογής που του επέτρεπε να παρακάμπτει τα δεκαδικά ψηφία της αξίας των προϊόντων. Για παράδειγμα, πραγματοποιούσε αγορές αξίας 1.045 ευρώ, πληρώνοντας μόλις 1,45 ευρώ.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση και οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τόσο τον άγνωστο συνεργό όσο και να διερευνήσουν το συνολικό δίκτυο απάτης.

Πηγή: newsbomb.gr