Σύλληψη μαθητών και γονέων στο Μεσολόγγι για εκδικητική πορνογραφία ανηλίκων
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους πέρασαν αστυνομικοί στο Μεσολόγγι, καθώς και στους γονείς τους, οι οποίοι κατηγορούνται για εκδικητική πορνογραφία. Οι τρεις μαθητές, ηλικίας 14 και 15 ετών, φέρεται να παραποίησαν μια φωτογραφία μιας συμμαθήτριάς τους ώστε να την απεικονίζουν γυμνή και τη μοίρασαν σε διαδικτυακή ομάδα τους.

Η κοπέλα, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, ενημέρωσε τους γονείς της, οι οποίοι αμέσως απευθύνθηκαν στην Αστυνομία. Οι αστυνομικοί, εκτός από τους τρεις ανήλικους, συνέλαβαν και τους γονείς τους, κατηγορώντας τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι οι ανήλικοι κατηγορούνται για προσβολή γενετησίας ευπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι τρεις κατηγορούμενοι τροποποίησαν την εικόνα της ανήλικης και τη διένειμαν μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια σωματικών ερευνών, βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα στην κατοχή τους, τα οποία θα εξεταστούν περαιτέρω από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι ανήλικοι δήλωσαν ότι προχώρησαν σε αυτή την πράξη «για πλάκα» και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν η παραποιημένη φωτογραφία έχει διακινηθεί και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Πηγή: newsbomb.gr