Καταδίκη 32χρονου για εκβιασμό και διαρροή ευαίσθητου υλικού πρώην συντρόφου στη Θεσσαλονίκη
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 32χρονο άντρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για τη διαρροή ευαίσθητου υλικού που αφορούσε την πρώην σύντροφό του, μία 26χρονη γιατρό, και για εκβιασμό προς τον πατέρα της, απαιτώντας 40.000 ευρώ για να σταματήσει τη διαρροή. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, απόπειρα εκβίασης, εξύβριση και απειλή, ενώ απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε τη σχέση τους ως “εφιάλτη”, αναφέροντας ότι υπήρξαν πάνω από δέκα μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα. Όπως κατέθεσε, η σχέση τους, που κράτησε τρεις μήνες, μετατράπηκε σε εφιάλτη, με περιστατικά βίας και εκφοβισμού. Αρχικά, όλα φάνηκαν καλά, αλλά άρχισε να δείχνει απειλητική συμπεριφορά μετά το αίτημά της για χωρισμό. Ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος την απείλησε με αυτοκτονία στην αρχή και στη συνέχεια άρχισε να την κακοποιεί σωματικά.

Στη συνέχεια, κατά την 3η Ιουνίου 2020, ο κατηγορούμενος την εκβίασε, απειλώντας ότι θα διαρρεύσει προσωπικά της υλικά αν δεν λάβει τα χρήματα από τον πατέρα της. Μαζί με την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του, ζητούσε να είναι σε επαφή και με την οικογένεια της, στέλνοντάς τους ακόμα και φωτογραφίες. Η κατάσταση εντάθηκε με βανδαλισμούς στην οικογενειακή της περιουσία και σωματική βία.

Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες ήταν αποτέλεσμα μεθοδευμένης σχεδίασης από τον πατέρα της καταγγέλλουσας, με τον οποίο διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις. Ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα παραπλάνησης και αρνήθηκε ότι είχε αποστείλει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Η ποινή του επιβλήθηκε χωρίς αναστολή, ωστόσο η έφεση που υπέβαλε του επιτρέπει να παραμείνει ελεύθερος μέχρι τη δεύτερη δίκη, υπό συγκεκριμένους όρους, όπως η καταβολή εγγυήσεως 10.000 ευρώ και η απαγόρευση επικοινωνίας με την πρώην σύντροφό του. Πηγή: newsbomb.gr