Επίθεση σε 12χρονο μαθητή από ανήλικους δράστες στο Γυμνάσιο Ερμιόνης
Το περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Ερμιόνης, όταν δύο ανήλικοι δράστες πλησίασαν τον 12χρονο μαθητή στο κυλικείο. Με φαλτσέτα του ξύρισαν το μουστάκι και, απειλώντας τον με μαχαίρι, του αφαίρεσαν τα δύο ευρώ που είχε πάνω του. Αμέσως μετά, οι γονείς του παιδιού προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανηλίκων για πρόκληση σωματικής βλάβης, απειλή και παραβάσεις σχετικά με τα όπλα.

«Ο ένας από τους δύο δράστες κουβαλούσε φαλτσέτα πάνω του. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό το πράγμα για το παιδί; Μπορεί να ήταν και μοιραία η εξέλιξη αν είχε διαφορετική κατάληξη αυτή η εμπλοκή», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μιλώντας στο Mega. Σημείωσε μάλιστα ότι το παιδί δεν πήγε σχολείο την επόμενη μέρα, καθώς βιώνει ένα ανυπέρβλητο σοκ που το επηρεάζει καθημερινά.

«Η οικογένεια του 12χρονου μου έχει αναθέσει τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης. Θα δηλώσουμε στην ανάκριση παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας κατά των κατηγορουμένων και θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου τυχόν υπάρχει στο σχολικό περιβάλλον για τις πράξεις και τις παραλείψεις του», πρόσθεσε.

«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά, έχουν οι γονείς», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. Τόνισε ότι η εκπαίδευση των παιδιών εντός του σπιτιού είναι καθοριστική, προσθέτοντας: «Όταν οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους και τι πράττουν, είναι δύσκολο να απαιτούμε από την κοινωνία, την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να σταματήσουν τη βία».

Πηγή: newsbomb.gr