Η Νέα Αφετηρία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Μετά τις Εσωκομματικές Εκλογές
Σε διάστημα περίπου δύο μηνών, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εισέλθουν σε μια νέα εποχή με την εκλογή νέων προεδρίων. Αν και οι κ.κ. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πιθανόν να επανεκλεγούν, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναμφίβολα θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση φαίνεται τεταμένη. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο νικητής, οι εσωτερικές διαμάχες είναι έντονες και η συνύπαρξη των διαφορετικών στρατοπέδων πιθανόν να αποδειχθεί ανέφικτη, οδηγώντας σε αποχωρήσεις στελεχών. Η ικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει την αξιωματική αντιπολίτευση υπό αυτές τις συνθήκες είναι αμφίβολη.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να διατηρεί μια πιο σταθερή θέση απέναντι στις αναταράξεις και διατηρεί ένα επίπεδο σοβαρότητας. Μετά τις εσωκομματικές κάλπες, είναι απαραίτητη η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την αντιπολίτευση. Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ευνοούν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο διαγράφει ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις.

Η πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων παραμένει αβέβαιη και θα εξαρτηθεί από τα πρόσωπα που θα ηγούνται. Προς το παρόν, η ιδέα μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης φαίνεται να είναι πρόωρη, παρά τις ενδείξεις που προκύπτουν από τις επιθυμίες του κόσμου, ο οποίος υποστηρίζει ότι μόνο μια συνένωση των κεντροαριστερών δυνάμεων θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Εν τω μεταξύ, η πολιτική κατάσταση θα συνεχίσει να τονίζεται από την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή: newsbomb.gr