Διχογνωμία και Στρατηγικές Μετά το Ντιμπέιτ Βανς και Γουάλζ: Αντιπαραθέσεις και Δημοσκοπικές Τάσεις
Οι δύο υποψήφιοι θέλησαν από την αρχή να παρουσιάσουν τις αξίες που πρεσβεύουν, δείχνοντας έτσι τις πολιτικές τους κατευθύνσεις. Ο Γουάλζ, που προέρχεται από τα εργατικά στρώματα της Νεμπράσκα, υπηρέτησε στην Εθνοφρουρά και, όπως και ο Βανς, αξιοποίησε το GI νομοσχέδιο για να γίνει εκπαιδευτικός. Εκλέχθηκε ως ομοσπονδιακός βουλευτής το 2007 και το 2019 ανέλαβε τη θέση του κυβερνήτη της Μινεσότα. Πρεσβεύει την εμπειρία και την πολιτική σταθερότητα, προσπαθώντας να εκπροσωπήσει τη μεσαία τάξη.

Από την άλλη πλευρά, ο Βανς μεγάλωσε σε ένα σκληρό οικογενειακό περιβάλλον, καθώς η μητέρα του είχε σοβαρό πρόβλημα εθισμού. Κατατάχθηκε στο στρατό και υπηρέτησε ως στρατιωτικός δημοσιογράφος στο Ιράκ. Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και αργότερα στο Γέιλ, εξελίχθηκε σε εταιρικό δικηγόρο, επιχειρηματία και τελικά Γερουσιαστή. Από τις πρώτες του απαντήσεις, δήλωσε πως η πορεία του είναι η επιτομή του αμερικανικού ονείρου.

Κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, ο Βανς κέρδισε σε σημαντικά θέματα όπως η οικονομία, το μεταναστευτικό και η κρίση στη Μέση Ανατολή, ενώ ο Γουάλζ εξασφάλισε την πρωτοκαθεδρία σε ερωτήματα που αφορούσαν τις αμβλώσεις και το σύστημα υγείας. Ο Βανς, ειδικά στις απαντήσεις του σχετικά με τις αμβλώσεις, επιχείρησε να καταδικάσει την έλλειψη εμπιστοσύνης που προκαλεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στους πολίτες.

Η επικοινωνιακή στρατηγική των υποψηφίων διαφάνηκε στο πώς επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο. Ο Βανς, σχεδόν αποκλειστικά στην Καμάρι Χάρις, ενώ ο Γουάλζ εστίασε περισσότερο στην προσωπικότητα του Τραμπ. Ο Γουάλζ προσπάθησε να επαναλάβει τις «παγίδες» που είχε στήσει η Χάρις στον Τραμπ, χωρίς ωστόσο να επιτύχει την επιθυμητή επίδραση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μετά το ντιμπέιτ έδειξαν σαφή νίκη για τον Βανς, ο οποίος παρουσίασε βελτίωση στην αποδοχή του από το κοινό. Ειδικότερα, η δημοτικότητα του Βανς αυξήθηκε από 40% σε 49%, ενώ ο Γουάλζ σημείωσε μικρότερες αλλαγές.

Σημαντικό να σημειωθεί επίσης είναι πως οι δημοσιογράφοι που διεξήγαγαν το ντιμπέιτ φάνηκαν να είναι πιο φιλικοί προς τον Γουάλζ, αν και η συμπεριφορά του Βανς και οι πιο εστιασμένες απαντήσεις του τον βοήθησαν να διατηρήσει την θετική του εικόνα.

Η καμπάνια και των δύο υποψηφίων έχει πάντως τα δικά της προβλήματα, με την Χάρις να αντιμετωπίζει ειδικότερα προκλήσεις, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αλλαγή στην κατεύθυνση της πολιτικής στήριξης. Οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν πως οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την υποστήριξη και των δύο πλευρών.

Πηγή: newsbomb.gr