Αποκάλυψη: Είχαν επιχειρήσει να σκοτώσουν τον εμπειρογνώμονα της πυρκαγιάς στο Μάτι

0
40

Το ThePresident αποκαλύπτει μια ακόμη σοβαρή πτυχή της υπόθεσης της έρευνας στο Μάτι, και αφορά μια καταγγελία που είχε καταθέσει στην εισαγγελία ο επιπυραγός και διορισμένος πραγματογνώμονας από την εισαγγελία Δημήτρης Λιότσιος,  προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες της τραγωδίας.

Σύμφωνα με  καταγγελία του πραγματογνώμονα για την πυρκαγιά στο Μάτι που είδε και το φως της δημοσιότητας πριν περίπου έναν χρόνο, προκύπτει ότι άγνωστοι προκάλεσαν  βλάβη στη μηχανή του.

Ο Δημήτρης Λιότσιος είναι ο δικαστικός πραγματογνώμονας, διορισμένος από την εισαγγελία για την πυρκαγιά στο Μάτι, ο οποίος -στις συνομιλίες της Καθημερινής- φέρεται να δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να θάψει τα στοιχεία της έρευνάς του!

Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε καταθέσει αμέσως μετά τη δολιοφθορά, επέστρεφε με τη μηχανή του στο σπίτι του και ξαφνικά έφυγε από τον δρόμο. Η έκπληξη του ήταν μεγάλη όταν οι μηχανικοί του αποκάλυψαν ότι κάποιοι είχαν πειράξει το παξιμάδι που στερεώνει τον πίσω τροχό.

«Ξαφνικά άρχισα να χάνω τον έλεγχο της μηχανής. Είχε πέσει όλη η αλυσίδα κάτω» περιέγραφε τότε  στα ΜΜΕ ο επιπυραγός και πραγματογνώμονας για το Μάτι, Δημήτρης Λιότσιος.

«Το παξιμάδι αυτό συγκρατεί όλο τον τροχό. Όταν χαλαρώσει το συγκεκριμένο παξιμάδι, ο τροχός μετακινείται και αυτομάτως φεύγει η αλυσίδα από τη θέση της» σημείωνε ο επιπυραγός.

Ο Δ.Λιότσος, έχει καταθέσει  μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολιοφθορά στη μηχανή του.

«Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός ή κατασκευαστικό σφάλμα αλλά ανθρώπινη παρέμβαση κάποιου που είχε σκοπό να βλάψει τον εντολέα μας. Όσοι ήθελαν να βλάψουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο να ξέρουν ότι μπορεί να έχουν αφήσει και ίχνη» δήλωνε τότε  ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος του πραγματόγνωμονα και αντιπρόεδρος του ΔΣΑ.

Το ατύχημα συνέβη στις 3 Μαρτίου του 2019. Ο δικαστικός πραγματογνώμονας,  είχε παραδώσει στις αρχές όλο το υλικό που αποδείκνυε ότι κάποιοι ήθελαν να του προκαλέσουν πρόβλημα και να τον αναγκάσουν να σταματήσει την έρευνά του.

«Όλα περνούν από το μυαλό μου και όλα θα ερευνηθούν» δήλωνε τότε ο επιπυραγός.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της Καθημερινής, η καταγγελία αυτή επανεξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα ωρών η παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει όλα τα νέα δεδομένα μετά τις αποκαλύψεις της Καθημερινής!

Πηγή: thepresident.gr