Απάντηση του υπ.Προστασίας του Πολίτη στις δηλώσεις του Κ.Μπακογιάννη για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

0
47

ΑΠΕ

Επίσημη απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, σχετικά με το πρόβλημα της παραβατικότητας στην Αθήνα, το οποίο χαρακτήρισε «πολύ μεγάλο», αλλά και περί «υποχώρησης της αστυνομίας», καθώς και ότι εδώ και ένα μήνα ζητάει από τον Τάκη Θεοδωρικάκο να βρεθούν, χωρίς αυτό να πραγματοποιηθεί, εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο τονίζει ότι «η πραγματικότητα είναι ότι ο κ. Μπακογιάννης είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου», υπάρχει συνεχής επικοινωνία της ΕΛΑΣ με τις υπηρεσίες του δήμου για την ασφάλεια στην πόλη και τέλος δίνει στοιχεία για τις αλλεπάλληλες δράσεις της ΓΑΔΑ και τα αποτελέσματα τους το τελευταίο δίμηνο στην πρωτεύουσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκ μέρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Αθηναίων και άλλα στελέχη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του παρεμπορίου. Επίσης, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση Αττικής είναι σε συνεχή και άμεση επικοινωνία με τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα ασφαλείας του Δήμου Αθηναίων.

Πραγματικότητα είναι επίσης, οι αλλεπάλληλες δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας το τελευταίο δίμηνο. Στις επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν 2.585 έλεγχοι ατόμων, 617 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, 23 συλλήψεις για ναρκωτικά και 13 συλλήψεις για παρεμπόριο».

Πηγή: thepresident.gr