Αντίδραση ΚΙΝΑΛ στη δήλωση του ΥπΕξ των ΗΠΑ: H Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα στις περιοχές που επιχειρεί η Τουρκία!

0
102
ΑΠΕ

Τη δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που καλεί την Τουρκία να αποφεύγει ενέργειες σε αμφισβητούμενες περιοχές, σχολιάζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Ο κ. Μητσοτάκης, εάν δεν το έχει πράξει ως τώρα, οφείλει να ενημερώσει άμεσα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι οι ενέργειες της Τουρκίας αφορούν περιοχές που η Ελλάδα έχει πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα», τονίζει το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείσα από Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: thepresident.gr